Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

zwangerschap

  • m.

    hallo,

    Tijdens mijn 1ste zwangerschap in 2005 is de vitiligo uitgebroken, blijkbaar door de hormonen.

    Het begon met een klein plekje, maar inmiddels zitten er grote plekken onder mijn oksels en bij mijn vingertoppen en schaamstreek. Helaas heeft tijdens mijn zwangerschap mijn zoon het ook gekregen. Hij heeft nu ook verschijnende witte plekken op zijn lichaam. Mijn tweede zoon heeft nergens last van.

    Vorige week zijn we naar een huidspecialist in het ziekenhuis geweest. Van hem mocht ik wel lichttherapie doen, 3x per week, 9 maanden lang. Dit zie ik nog niet zitten, omdat het veel tijd kost. We hebben nu samen cutivate creme gekregen. Als ik hiervan de bijsluiter lees, lees ik niets over vitiligo.

    Heeft iemand ervaring met deze creme??

    Op mijn werk heb ik dagelijks met veel klanten van doen. Ik vind het vervelend dat het zo uitbreekt en lig er ook vaak wakker van. Geen enkele ziekte is leuk, alleen dit ziet iedereen en dat maakt het er niet makkelijker op. Vooral voor mijn zoon niet…hij heeft nog een hele leven voor zich. Heeft het nu ook zin als je de zon vermijd en je insmeert met de hoogste factor? Want in de winter valt het haast niet op dat je vitiligo hebt.

    Ik hoor graag tips van wat er te doen is of andere ideeen.

    Groeten,

    Marjan

  • Roy

    Hallo Marjan,

    Je kan ook thuisbelichting doen. Voor thuisbelichting moet je toestemming van de dermatholoog hebben en goedkeuring van de zorgverzekeraar. Afhankelijk van de zorgverzekeraar kan je thuisbelichting aanvragen bij Farmadomo of Medizorg. Thuis belichten scheelt een hoop gereis van en naar het ziekenhuis en je kan belichten wanneer jou het beste uitkomt.

    Succes

    Roy