Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

vitiligo

  • Marianne, beheerder

    Op dit prikbord kunt u met uw vragen, meningen etc. over vitiligo terecht!

  • emmens

    heb sinds twee jaar vitiligo,met name op handen en gezicht.Vorig jaar in het ziekenhuis geweest (in het UMCG) bij prof.dr jonkman.Deze heeft vitiligo vastgesteld en me verteld dat er eigenlijk niets aan te doen is………….Daar ik een baan in de horeca heb met terraslopen etc. vind ik het knap vervelend worden en heb het gevoel dat mijn handen het eerste is waar ze naar kijken.Heb overigens wel corticosteroiden creme gebruikt wat helemaal niks uithaalde.Mijn vraag is of er nog andere middelen zijn die er toe kunnen bijdragen dat ik beter met de situatie om kan gaan.Nu denk ik zelf eerder in de richting van vitaminen of huidgels dan in de richting van laser -of lichttherapieen.Vraag aan (lot) genoten of anderen die er verstand van hebben of zij baat hebben(gehad) bij een bepaald geneesmiddel daar het allemaal sneller gaat dan in het ziekenhuis.Voor mijn eerste bezoek gold al een wachttijd van 7!!!!! maanden. Bij voorbaat mijn dank,groetjes

  • kroket

    Ik heb al 22 jaar vitiligo en al alles geprobeerd zonder resultaat.Ik kan je dus niet veel hoop geven! Maar bij mij begint het nu heeeel langzaam weg te trekken.

  • oma52

    Hoi,

    Ik wil weten op welke manier de vitiligo weg is getrokken zoals je het vermeld op het prikbord.

    Wat voor methode heb je gebruikt.Jou tip zal heel veel mensen met vitiligo blij maken.

    Ik weet dat er tot nu toe geen medicijn voor is nog geen huidtransplantatie die zal helpen om de vitiligo te doen verdwijnen.camouflage is een methode ,maar op den duur is het ook balen,

    Ik hoop toch op een reactie !

    Oma 52

  • emmens

    hallo,ik wil iedereen wel blij maken,maar weet niet hoe…….heb nu een nieuw middeltje opgehaald via mijn drogist maar weet niet hoe het gaat uitpakken.het spul is hardstikke duur 60 euro voor een klein tubetje(50ML)!!!!!Als het gaat werken weet ik dus nog niet.Het middel heet Vitix en komt uit Belgie WWW.Vitix.com kan je daar meer over vertellen………Mocht het helpen dan ga ik er vast promotie van maken en ervoor zorgen dat het voor iedereen te betalen is,want 60 euries is natuurlijk een vreselijke hoge prijs voor een klein tubetje gel.Ben bovendien sceptisch want de dermatologen die ik gesproken heb geloven er niet in.Wanneer het een wondermiddel is ,was het ook wel op recept te krijgen dunkt me….Ook hier in Groningen zijn ze ver op denk ik ieder gebied van de geneeskunde en dat zal in andere grote steden niet anders zijn denk ik zo.Dus smeren maar en volhouden en ik zal je op de hoogte houden .succes en groetjes

    Bertoma52 schreef:

    >

    > Hoi,

    > Ik wil weten op welke manier de vitiligo weg is getrokken

    > zoals je het vermeld op het prikbord.

    > Wat voor methode heb je gebruikt.Jou tip zal heel veel mensen

    > met vitiligo blij maken.

    >

    > Ik weet dat er tot nu toe geen medicijn voor is nog geen

    > huidtransplantatie die zal helpen om de vitiligo te doen

    > verdwijnen.camouflage is een methode ,maar op den duur is het

    > ook balen,

    > Ik hoop toch op een reactie !

    >

    > Oma 52

  • Sylvia

    Goh, dat geeft hoop zeg!

    Ik weet pas sinds kort dat mijn zoontje van nog maar 2 jaar Vitiligo heeft,

    3 vingers op de hand en in de nek.

    ondanks wij veel meegemaakt hebben met de gezondheid van de kinderen (nu nog)

    vind ik dit toch heel erg, vooral voor hem, ben zo bang dat hij er straks niet mee om kan gaan, ik had het veeeeel liever zelf gehad,

    ik ben zeer benieuwd naar jou verdere ervaringen!

    en ben beslist bereid om dit middel ook te proberen!

    en zou het super vinden om (regelmatig) wat van jou te horen!

    echt waar.

    (ook andere reacties zijn welkom!)

    Groeten Sylvia

  • Natasja

    Hoi,

    Ik ben mevrouw positievo met Vitiligo, volgens mij de enige op deze site.

    Les één voor de ouders : sleep het kind niet van de ene dokter naar de ander en laat hem al zeker niet allerlei behandelingen ondergaan. Hiermee kweek je een schaamtegevoel. Laat hem weten dat het niet erg is en dat hij witte vlekken heeft en dat dat helemaal niet erg is. Ik heb het ook (vlekken op mijn rug, grote vlekken onder mijn oksels, liezen, ogen, kin afijn… ) Als kind van 7 is het bij mij begonnen ben nu 34.

    Mijn ouders hebben er nooit zwaar over gedaan of me behandeld alsof ik een enge ziekte had, welnee ben kerngezond en ga gewoon de zon ik, lekker genieten!

    Dan vallen ze maar meer op, ik zit er niet mee. Wel bescherm ik mijn huid op die plekken natuurlijk beter met sunblock, om verbranding te voorkomen.

    Wat een ander er van vind, moeten ze zelf maar weten toch?

    Kop op dus, er zijn ergere dingen!

  • bert

    nou,ben een maand aan de vitix geweest ,gedisciplineerd smeren zoal de gebruiksaanwijzing aangaf,de vlekken waren eerst wit en nu zijn ze kraakhelder wit geworden.Waardeloos spul dus…60 euro voor 50 ml. van die rommel.

    waarschuwing voor iedereen dus ,die dermatologen zijn niet voor niets specialisten en als het echt een paardenmiddel was geweest hadden ze dit middel wel tot de mogelijkheden gezien en was het dus op recept te verkrijgen.

    Goed voor de kassa dus,maar niet voor de hoop van de (vaak wanhopige )doelgroep…..

    Het is al met al een klotenaandoening waar slechts een ding tegen te doen is….gewoon mee leven met de wetenschap dat je er gewoon oud mee kan worden,maar ja je vraagt je toch altyd af van waarom moet mij dit nu overkomen?

    Maar ja zo gaat dat toch met alles in het leven……

    net als natasja zegt gewoon insmeren tegen verbranding en genieten maar,er zijn heel veel mensen die met ons zouden willen ruilen.Ik bedoel zolang je verder gezond bent en alles nog kunt doen in je leventje wat maken die witte handen dan uit?Ik ben zelf een fitnessfanaat en denk erover om in de toekomst eens een keer een wedstryd te gaan draaien om de volgende reden dat je voor een wedstryd ingesmeerd moet worden met bruining en dus zo toch nog een dag mezelf kan zijn….

    groetjes bert

  • Veerle

    Nee jij bent niet de enige positivo . Ik steek mij ook ni weg hoor ,maar als kinderen met jou niet meer willen lezen als leesmoeder omdat je vieze handen hebt dan moet ik toch ook even slikken of als ze vragen of je in het krijt gezeten hebt

    De leukste reactie was van iemand die vroeg of mijn bruin afging .En ik heb trouwens een hele mooie collectie hoeden om mij te beschermen en elke keer lukt het mij om er ene vegeten op te zetten dan krijg ik een nieuwe goe van mij hé

  • Arjan

    Ben je er wel mee naar de huisarts geweest? Het is bekend dat er met huidaandoeningen veel gerommeld wordt, zorg dat je door een fatsoenlijke specialist behandeld wordt. Kijk uit met zogenaamde gespecialiseerde klinkieken.